Kom rigtigt fra start og spar tid med standardløsninger i Microsoft 365

Omfattende digitalisering af kritiske arbejdsgange satte nye krav til sikkerheden. Med hjælp fra Simplitize har Geia Food i dag en løsning, hvor de fleksibelt kan lukke eksterne ind på deres system, uden at de sætter sikkerheden over styr.

 

Som markedsledende forhandler af fødevarer til det Skandinaviske marked har Geia Food et stort netværk af samarbejdspartnere, omfattende fødevarekontrol og tilsvarende høje krav om dokumentation over for myndighederne. Barren for både samarbejde og sikkerhed ligger højt, og kompleksiteten er stor.

 

”Jeg oplever mig selv som velbevandret, men når det kommer til Microsoft 365, så er jeg amatør i forhold til Simplitize-drengene. De ved, hvad de taler om.”

Daniel Olesen, IT Manager, Geia Food

Øgede krav til sikkerhed med åbne systemer

Geia Food er en virksomhed i vækst og i fuld gang med en digital tranformation, som gør arbejdsgangene lettere både internt og for de mange eksterne leverandører. Blandt andet skal leverandører via digitale spørgeskemaer gennemføre audits, så der er fuld sporbarhed i hele producentleddet. Processen er mere effektiv og brugervenlig med én samlet, digital løsning, men det stiller også nye krav til sikkerheden.

”Når vi inviterer folk inden for murene, er det vigtigt at vide, hvem der er inde, hvad de har ret til og ikke mindst, hvornår de er ude igen”, fortæller Daniel Olesen, som er IT-manager i Geia Food.

Nye arbejdsformer kræver nye standarder

Da Geia Food som resten af verden i starten af 2020 blev tvunget til i endnu højere grad end før at arbejde virtuelt, blev Teams hurtigt et centralt samarbejdsværktøj. Det var endnu en anledning til at gå virksomhedens Governance efter i sømmene.

 

Eksperthjælp giver tryghed

I samarbejde med Simplitize gennemgik Geia Food virksomhedens Governance på et workshopforløb med fokus på både de tekniske muligheder og de forretningsmæssige aspekter. Microsoft 365-platformen er omfattende og kan være svær at overskue, når mange andre aspekter af virksomhedens IT-infrastruktur også kræver opmærksomhed.

”Jeg oplever mig selv som velbevandret, men når det kommer til Microsoft 365, så er jeg amatør i forhold til Simplitize-drengene. De ved, hvad de taler om. Der er mange flueben, og der er mange muligheder, så der skal man holde tungen lige i munden. Der var Simplitize skarpe til at hjælpe os”, fortæller Daniel Olesen.

Udfordring

Når en virksomhed vækster og samtidig befinder sig i en branche med omfattende kvalitetskontrol stiger behovet for strømlinede processer og digitalisering. Kravet til sikkerhed stiger tilsvarende, og Geia Food havde brug for at få gået deres Governance efter i sømmene.

Løsning

Geia Food valgte af få hjælp fra Simplitize til en struktureret gennemgang af virksomhedens samlede Microsoft-platform, herunder især den øgede brug af Teams og eksterne leverandørers systemmæssig adgang via Power Apps.

Resultat

I dag er der styr på, hvem der har adgang til hvad og med hvilke rettigheder. Eksterne kan nemt interagere direkte med Geia Food via digitale redskaber, og der er sikkerhed for, at nødvendige systemadgange lukkes, når der ikke længere er brug for dem.

Har du lyst til at tage en uforpligtende snak med os ?